Slik er tilbudet om lån uten sikkerhet hos en norsk storbank

Bank Norwegian er en av de største bankene i landet for forbrukslån uten sikkerhet. Lånet deres kan være spesielt gunstig når annen gjeld skal refinansieres. Her får du en gjennomgang og vurdering av tilbudene fra banken.

Samme lån men flere bruksområder

På Bank Norwegian sin nettside kan det se ut som om de tilbyr flere lånetyper. Det gjør de strengt tatt ikke. Båtlånet og lånet til oppussing er akkurat det samme som deres standard forbrukslån. I og med at forbrukslån uten sikkerhet alltid kan brukes fritt, er denne inndelingen unødvendig.

Du kan søke om ”båtlån”, for så å bruke pengene på ny vaskemaskin og moped om du ønsker.

Den eneste forskjellen er om du vil bruke bankens lån til refinansiering, i stedet for forbruk. Dette ser vi nærmere på lengre ned i artikkelen.

Fakta om tilbudet til “BN”

Bank Norwegian er i kategorien banker med store forbrukslån. Faktisk er det denne banken som alltid tilbyr den største lånesummen. Her er detaljene:

  • Minste lånesum – 5 000 kroner
  • Største lånesum – 600 000 kroner
  • Laveste nominelle rente – 8,99%
  • Høyeste nominelle rente – 19,99%
  • Laveste effektive rente – 9,49%
  • Høyeste effektive rente – 37,62%

Tilbakebetalingstiden for et nedbetalingslån er begrenset til maksimalt 5 år. Dette er i henhold til de relativt nye retningslinjene fra Finanstilsynet.

Låner du til refinansiering fra Bank Norwegian får du inntil 15 års nedbetalingstid.
Tiden kan likevel ikke overstige den lengste nedbetalingstiden du har på eventuelle lån som refinansieres. Gjenstår det for eksempel 9 år på lånet du refinansierer, blir 9 år den maksimale nedbetalingstiden du får på ditt nye lån.


Nettavisen.no – Du taper 60 000 kroner på å ikke gjøre dette.

Forskjellige kostnader

Du kan regne med ganske forskjellige effektive renter på lånet, alt ettersom hvor stort det er. Banken har først og fremst forskjellige gebyrstørrelser som avhenger av lånesummen. Disse er:

  • Etableringsgebyr for lån mellom 5 000 og 15 000 kroner – 0 kroner
  • Etableringsgebyr for lån mellom 15 000 og 25 000 kroner – 450 kroner
  • Etableringsgebyr for lån mellom 25 000 og 600 000 kroner – 950 kroner

Terminomkostninger for alle tre lånegrenser er 30 kroner per måned. Les mer om gebyr på forbrukslån hos finanslaan.tumblr.com. Siden har mye viktig info om de ekstragebyrene som bankene ofte krever.

I tillegg er det vanlig at de nominelle rentene er høyere på lave lånesummer enn på større lån. Om du låner for eksempel 7 000 kroner kan du ikke regne med å få de laveste nominelle rentene på 8,99%, selv om du har topp kredittscore.

Slik beregnes dine renter

Den nevnte kredittscoren er den som mest påvirker hvilke renter du får. De aller fleste banker med forbrukslån bruker samme metode for å regne seg frem til rentetilbudene de gir. Personer med god kredittscore kommer best ut av det, og kan oppnå renter ned mot det laveste nivået. Personer med kort eller dårlig betalingshistorikk ender opp med dyrere renter. Banken tar også med i beregningen hvilken betalingsevne du har. De plikter å ta hensyn til blant annet din totale gjeld, og det at du skal ha rom for normale levekostnader når du betjener lånene dine.

Så snart Bank Norwegian mottar søknaden din, kalkuleres rentene samtidig som du kredittvurderes. Deretter får du svar som inkluderer en eventuell låneavtale. Der vil det fremgå hvilke renter de tilbyr, og hva totalkostnaden for lånet blir den dagen lånet er tilbakebetalt.

Refinans av dyr/eksisterende gjeld

Å låne til refinansiering er blitt nesten like vanlig som å låne til forbruk. Årsaken er først og fremst at mange har pådratt seg dyr gjeld fra spesielt kredittkort, men også små lån med ublu renter. Når disse samles i et større lån, sparer man på både renteutgiftene og på gebyrene. Mange refinansierer også enkeltstående lån, vanligvis for å finne bedre rentebetingelser. Andre igjen refinansierer enkeltstående lån for å utvide lånesummen, eller for å endre nedbetalingstiden.

Det er to gode grunner til å vurdere Bank Norwegian dersom du skal følge denne veien. For det første har banken store nok lånesummer til at mange smålån og gjeld fra kredittkort enkelt kan samles. For det andre slipper du etableringsgebyr i denne banken når lånet brukes til refinansiering. Får du da et gunstig rentetilbud, kan det godt hende Bank Norwegian blir det billigste alternativet.

Andre tilbud du kan vurdere

Banken har et av de beste kredittkortene på markedet, spesielt for de som liker å reise. Norwegian kortet er gebyrfritt for alle transaksjoner unntatt ved uttak av kontanter. Kortet gir inntil 100 000 kroner i kreditt, og 45 dager rentefritak. Det inkluderer gratis reiseforsikring, avbestillingsforsikring, og du får CashPoints for alle transaksjoner. CashPoints er et bonussystem der du sparer opp poeng du kan bruke til for eksempel gratis flybilletter.  

Bank Norwegian tilbyr også sparekonto til kundene sine. Denne betjenes gjennom bankens egen nettbankløsning, og gir blant de beste betingelsene for innskuddsrenter.

Få med deg denne reportasjen: Tror ikke myndighetene har skjønt hvordan dette treffer (abcnyheter.no)

Author: admin